sopronifrissules.hu

GYIKNMPT – Természetes mozgás minta tréninggel kapcsolatos gyakori kérdések
Natural Movement Pattern Training azaz Természetes Mozgásminta tréningEtka Jóga Erőgyűjtő Módszerrel kapcsolatos gyakori kérdések

Az ETKA-Jóga Erőgyűjtő Módszer órák speciális felszerelést nem igényelnek.

Ajánlott felszerelések:   Jó egy polifoam is. Én a jógaszőnyeget javaslom, ami ugyan nem olcsó, de biztonságos és tartós. Kényelmes ruha (nadrág és póló), és zokni (ha van, akkor öntapadós). Én nem részesítem előnyben az átlátszó tapadó cicanadrágokat . Ugye nem kell magyaráznom miért?

Igen! Az ETKA-Jóga Erőgyűjtő Módszer nem a teljesítményről szól! Mindenki annyit csinál a gyakorlatokból amennyit a teste enged. Senkinek sem kell megfeleli! A mozdulatok az egész testet átmozgatják.

Ajánlott mindenkinek, aki: testtartásán, közérzetén, légzésén nyak-, hát-, derék fájásán, gerinc és ízületi problémáján  szeretne javítani, az erőt nem csak fogyasztani, de gyűjteni is akarja, csontjait erősíteni, csontritkulását javítani vagy megelőzni és a letapadt izmokat lazítani szeretné.

Elsősorban abban, hogy kidolgozója egy magyar hölgy Kártyikné Benke Etka (1920-2013). Tehát nem a távol keletről átvett módszerről beszélünk. A módszer lényege megismerni, megtapasztalni az ősi minőségi légzést és mozgást, élvezni a testi és szellemi erőnknek a növekedését. Az alapokat ott gyakorolhatjuk, ahol vagyunk, külön időráfordítás nélkül.

A módszert bárki gyakorolhatja, mindenki talál benne kihívást, és könnyedséget.
Masszázzsal kapcsolatos gyakori kérdések

Ellazítja az izmokat, csökkenti a stresszt, serkenti az anyagcserét és a vérkeringést, így az immunrendszer működésére is jótékony hatással van. Hatékony a vállfájás, derék fájás, fejfájás és nyak fájás kezelésére, valamint a hát- és lábfájás esetén is.

Vérkeringés serkentő, nyugtató, ellazító, fájdalomcsillapító, stressz és feszültség oldó, immunrendszer (védekező rendszer) erősítő.

A reflexpont masszírozása a testben áradó életenergiára hat, a szervezetben keletkezett energiablokkokat szünteti meg. Beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait.

A talpmasszázs pozitívan befolyásolja a szervezet egész működését.

Nem lesz olajos a bőre. Nem kell levetkőznie. A meridián / Indiai fejmasszázs ugyanis ruhában történik.