Velünk született természetes légzés, tartás és mozgás megtartására és visszaszerzésére törekvő módszer.

Hatására a helytelen testtartásból származó túlnyújtott hátizom, a megrövidült mellizom lassan megerősödik, a természetes testtartás és mozgás egyre kellemesebb élménnyé válik.

 

“Sok évet töltöttem különféle keleti és nyugati mozgásformák kipróbálására, megtanulására, öngyógyító, személyiségfejlesztő módszerek kipróbálásával önmagamon. Észrevettem, hogy általában a gerinc felső harmada és a nyaki gerincszakasz merev, a mellkas horpadt. A vérkeringés csökkentett az agyi erekben. E felismerés alapján fejlesztettem ki módszeremet, melynek lényege egy állandóan létrehozható gerincmozgás, mely hosszú távon megőrzi vagy visszaállítja a gerincoszlop fiziológiailag természetes állapotát.”
Anyó szerint nekünk kell többet tennünk azért, hogy egészségesen éljünk, mert ő csak a „felbujtó”.
A javulás csak rajtunk múlik.”

Etka anyó


Rendszeres gyakorlással megkönnyíti az életét. A lényeg, hogy elinduljon, és csinálja! A többi jön magától.


Nem szívesen mozog közösségben? Szeretné, ha csak önre figyelnének? Ebben az esetben lehetősége van magán órát venni.


Szívesebben mozogna családtagjával, barátnőjével, vagy ismerősével, de több emberrel már nem?


Az Etka jóga a velünk született természetes légzés, tartás és mozgás megtartására és visszaszerzésére törekvő módszer. Hatására a helytelen testtartásból származó túlnyújtott hátizom, a megrövidült mellizom lassan megerősödik, a természetes testtartás és mozgás egyre kellemesebb élménnyé válik.


Etka Jóga Erőgyűjtő Módszerrel kapcsolatos gyakori kérdések

Az ETKA-Jóga Erőgyűjtő Módszer órák speciális felszerelést nem igényelnek.

Ajánlott felszerelések:   Jó egy polifoam is. Én a jógaszőnyeget javaslom, ami ugyan nem olcsó, de biztonságos és tartós. Kényelmes ruha (nadrág és póló), és zokni (ha van, akkor öntapadós). Én nem részesítem előnyben az átlátszó tapadó cicanadrágokat . Ugye nem kell magyaráznom miért?

Igen! Az ETKA-Jóga Erőgyűjtő Módszer nem a teljesítményről szól! Mindenki annyit csinál a gyakorlatokból amennyit a teste enged. Senkinek sem kell megfeleli! A mozdulatok az egész testet átmozgatják.

Ajánlott mindenkinek, aki: testtartásán, közérzetén, légzésén nyak-, hát-, derék fájásán, gerinc és ízületi problémáján  szeretne javítani, az erőt nem csak fogyasztani, de gyűjteni is akarja, csontjait erősíteni, csontritkulását javítani vagy megelőzni és a letapadt izmokat lazítani szeretné.

Elsősorban abban, hogy kidolgozója egy magyar hölgy Kártyikné Benke Etka (1920-2013). Tehát nem a távol keletről átvett módszerről beszélünk. A módszer lényege megismerni, megtapasztalni az ősi minőségi légzést és mozgást, élvezni a testi és szellemi erőnknek a növekedését. Az alapokat ott gyakorolhatjuk, ahol vagyunk, külön időráfordítás nélkül.

A módszert bárki gyakorolhatja, mindenki talál benne kihívást, és könnyedséget.


Órarend

Hétfő

GERINCTRÉNING

Péntek

GERINCTRÉNING