4 súlyos következmény, ha helytelen a testtartás

4 súlyos következmény, ha helytelen a testtartás

Izomfájdalmak, izomsorvadás
Amennyiben testtartásunk helytelen, a szervezet természetes egyensúlya felborul. Ez kétféleképpen következhet be: az egyik változat, hogy az izomnak egyszerűen nem lesz feladata, így az előbb-utóbb elsorvad. Viszont ezzel egy időben egy másik átveszi a szerepét, ezért annak plusz munkája lesz, ami folyamatos izomfeszüléshez vezet majd, ami persze fájdalommal jár.

  1. Fejfájás, migrén
    A vállak irodai munka, tartós ülés során gyakran megemelkednek, a fej előrebillen, így a nyakban izomfeszülés alakul ki, beáll, majd később ez az állapot állandósul, ami fejfájáshoz, migrénhez vezethet.

  2. Nem megfelelő oxigén ellátás
    A rossz testtartás következménye lehet, hogy légzésünk nem lesz kielégítő, így kevesebb oxigén jut el a sejtekbe, szövetekbe, ami számos módon megmutatkozhat: fáradékonnyá és lehangolttá válhatunk, az anyagcsere és a vérkeringés lelassul, a bőr kiszárad, a salakanyagok nem távoznak kellő mértékben.

  3. Mellkasi nyomás, szívpanaszok
    Amennyiben görnyedt a testtartásunk, a belső szerveink összenyomódnak, ami megzavarhatja a létfontosságú szerveink működését, például a tüdőét és a szívét.

Ha Önnek is vannak testtartás elváltozással összefüggő, egyéni kezelést nem igénylő panaszai, akkor érdemes elkezdeni az otthoni, célirányos mozgást.

Ha már rég mozogtunk rendszeresen, a kezdet nehéz. De ezzel sokan vannak így! Szánjon időt magára is, ne csak az elvégzendő feladatok sokaságára.

A rendszeres mozgás segít javjtani a testtartását és a mozgás jótékony egészségügyi hatásai sem elhanyagolhatók!

Otthoni testtartásjavító programot szeretne?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − tizenhárom =

design elem design elem