Masszázs

Az egyik legősibb gyógymódunk a masszázs, betegségek és különféle panaszok kezelésére használják már legalább ötezer éve. 2009 óta vagyok masszőr. KoroKan-, svéd (klasszikus) masszázzsal tudok segíteni.

A különféle masszázstípusokban közös, hogy a masszőr fizikai hatást gyakorol a bőr különféle rétegeire, a kötőszövetekre. Ennek hatására pedig a fájdalomérzet csökken, illetve fájdalomcsillapító anyagok szabadulnak fel az agytörzsben, amelynek hatására a beteg fájdalma a legtöbb esetben megszűnik vagy elviselhetőbbé válik. Mivel a test felszabadul, a lélek is felfrissül. A masszázsterápia tehát nem csak az izmokat, bőrt és a vérkeringést frissíti fel, hanem csodálatos hatást fejt ki az idegrendszerre is. A masszázs aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert, ezzel ellensúlyozza a test stresszre adott negatív reakcióit, feloldja az izmok akaratlan feszülését, lehetővé teszi a normális szívritmus, vérnyomás és keringés helyreállását.

 

A Korokan masszázs azért áll hozzám közel, mert ez volt az első módszer 2009-ben, amivel vállalkozóként foglalkozni kezdtem. Nagyon hatékony masszázstípus, mert 3 jótékony hatása van. Egyrészt erőteljes hatást gyakorol az izmokra, inakra és szalagokra ezáltal javítja és szabályozza a vér-, és nyirokkeringést. Másrészt a meridián vonalak mentén végzett kezelés serkenti a vegetatív idegrendszert és a belső szerveket. A nyújtások oldják az izmok és ízületek merevségét, növelik a test rugalmasságát. Harmadrészt pedig a masszőr mind a saját és mind a befogadó energiájával dolgozik. A kezelés harmonizálja az energia keringését, feloldja az energetikai blokkokat. Ezáltal testi, lelki, szellemi egyensúlyt hoz létre. A gyúrást követő finom simítás nyugtatja az idegrendszert, energetizáló, fájdalomcsökkentő hatású.

Az arc apró izmainak ingerlésével hő keletkezik, aminek hatására az erek kitágulnak és felgyorsul a vér-, illetve nyirokkeringés, az anyagcsere folyamatok pedig felgyorsulnak. Ez a salakanyagok kiválasztása és a sejtek oxigén felvétele mellett a tápanyagfelvételre is pozitív hatással van. Ha pedig az idegkivezetési pontokra helyezek nyomást, akkor csökkenthető a szervezetben felgyülemlett feszültség és stressz is. A svédmasszázs során pedig a teljes test alapos átgyúrása történik. Ezzel a technikával képesek vagyunk az izmokat jól átdolgozni. Ez az egyik legkedveltebb masszázstechnika Magyarországon is, nem véletlenül, hiszen nagyon jól alkalmazható az izomzat regenerálódásában. Ezzel a masszázstechnikával oldhatjuk az izomzat merevségét, csomóit és görcsös pontjait, ezáltal pedig az izomerő is megnövekszik.

Ha úgy gondolod segíthetek neked egészségi állapotod javulásában egy masszázzsal, akkor vedd fel velem a kapcsolatot és segítek dönteni, hogy milyen típusú masszázst ajánlanék leginkább neked.

Ellazítja az izmokat, csökkenti a stresszt, serkenti az anyagcserét és a vérkeringést, így az immunrendszer működésére is jótékony hatással van. Hatékony a vállfájás, derék fájás, fejfájás és nyak fájás kezelésére, valamint a hát- és lábfájás esetén is.

Nem lesz olajos a bőröd. Nem kell levetkőznöd. A KoroKan masszázs ruhában történik.
design elem design elem design elem
Blog Ív

Kapcsolódó blogbejegyzéseim

Megnézem mindet

Jóga, Masszázs, Nmpt, Túravezetés

CTA Ív
  • Természetes módon szeretnél jobban lenni?
  • Vedd fel a kapcsolatot velem, hogy megtudd mi lenne a legjobb a számodra...

Válaszd ki a neked legmegfelelőbb feszültségoldó, fájdalomenyhítő lehetőséget!

Rólam Mondtátok Ív

Rólam mondtátok

utalvany

Ajándékutalvány