Túravezetés

Nem kell azon gondolkodnod, hogyan jutsz el A-ból B-be, mert segítek neked a helyszíni navigációban. Egy ismeretlen hely felfedezése előtt nem kell órákig vagy akár napokig információk után kutatni az interneten. Ha bármilyen problémád akad útközben, akár technikai, akár fizikai, segítek neked.

Sopronban élek, így leginkább a város környékén, a Soproni-hegységben vállalok szívesen túravezetést. Legyen szó a Várhely kilátóról, Brennbergbányáról vagy a Szalamandra tóról, segítek neked felfedezni a környék szépségeit és rejtett kincseit.

A túra díja minden esetben az egyéni igények meghatározása után kerül meghatározásra. Figyelembe veszem a megtett út hosszát, a túra idejét és a látnivalókat útközben. Nemcsak a túravezetést tartalmazza, hanem a szervezést is. Tehát a te igényeidnek megfelelően készítem el az útvonaltervet, így azon sem kell aggódnod, hogy egy-egy fontos látnivaló vagy érdekesség megtekintése kimarad.

2018 tavaszán tettem bronz fokozatú túravezetői vizsgát a Soproni Városi Szabadidősport Szövetség rendezésében, gyalogos szakágban, a Magyar Természetjáró Szövetség vizsgabizottsága előtt.

“Amikor az erdőn jársz, és rábukkansz valahol egy forrásra, ülj le melléje csöndesen és figyelj. Nagyon csöndes légy, és akkor hallani fogod a zöld ruhás tündérke hangját a surranó vízből. Ha pedig jó füled van, és érted az erdő nyelvét, akkor meghallhatod azokat a csodaszép meséket, amiket a forrás, a csermely, a patak tündére elmond ilyenkor a fáknak.”

Wass Albert

Egy túra vezető számára természetesen nagyon fontos, hogy jól ismerje e környéket, így fel tud készülni bármilyen helyzetre. Éppen ezért, csak egyes tájegységeken vállalok túravezetést. Leginkább Sopronban és környékén vezetek csoportokat, vagy egyéni túrázókat. Emellett a Kőszegi-hegységben, a Bakonyban és a Balaton-felvidéken túrázhatunk együtt. Pontosabb információkért kérlek vedd fel velem a kapcsolatot.

Azért ajánlom minden túrázónak a Bakonyt, mert szinte kimeríthetetlen a túralehetőségekben. Az egyik kedvenc helyem a hegységben a látványos Hubertlaki-tó, de Bakonybélben és környékén is mindenki megtalálhatja a neki való programot. Ha még nem tudod mit lenne érdemes megnézned a Bakonyban, keress bátran.

A túraterv összeállítása minden esetben az igényeidnek megfelelően történik. Ha a városhoz közeli helyeket részesíted előnyben, akkor a Károly-magaslat tökéletes választás lesz. Ha viszont olyan helyeket is felfedeznél, amelyek nem annyira ismertek, akkor például a Nap-hegy vagy a Magas-bérc környéke is fantasztikus.

Szerintem ez az ország egyik legkülönlegesebb tája, gyönyörű erdők, rétek, szőlőskertek és tanúhegyek uralják a tájat, kiegészülve a Balaton látványával. Káptalantóti környékén található Csobánc vára, Salföld, a Szent György-hegy és a híres Liliomkerti piac is, így ez a rész biztosan nem okozhat majd csalódást. A részletesebb programterv összeállításában és a helyszíni túravezetésben pedig szívesen segítek.

Mivel a szintemelkedések itt nagyon jelentősek, tapasztaltabb túrázók számára ideálisabb a Dunántúl legmagasabb pontját is magába foglaló hegység. Viszont, ha az Írott-kő helyett kevésbé ismert helyeket keresel, akkor a Kalapos-köveknél, a Szent Vid kápolnánál vagy az Óház-kilátónál biztos megtalálod majd a számításaidat.
design elem design elem design elem
Blog Ív

Jóga, Masszázs, Nmpt, Túravezetés

CTA Ív
  • Természetes módon szeretnél jobban lenni?
  • Vedd fel a kapcsolatot velem, hogy megtudd mi lenne a legjobb a számodra...

Válaszd ki a neked legmegfelelőbb feszültségoldó, fájdalomenyhítő lehetőséget!

Rólam Mondtátok Ív

Rólam mondtátok

utalvany

Ajándékutalvány