Miről nem szól az ETKA-Jóga Erőgyűjtő Módszer?

Miről nem szól az ETKA-Jóga Erőgyűjtő Módszer?

Sok jógázótól kaptunk már kritikát, hogy az ETKA-Jóga tulajdonképpen nem is jóga, csak egy mozgás. Igen, van benne részigazság. Miért?

Mert az ETKA-Jóga Erőgyűjtő Módszer minőségi mozgás, mely bárhol és bármikor gyakorolható. Minden mozgásformába beépíthető – ezt tapasztaltam: túrázás, gyaloglás, kerékpározás közben is. Hányszor mondta Etka Anyó: ha fához kötöznek, akkor is tudod gyakorolni az ETKA-Jóga Erőgyűjtő Módszert. Igen, minden élethelyzetben gyakorolható Etka Anyó felismerése, kortól, helytől, nemtől függetlenül.

Miről nem szól az ETKA-Jóga Erőgyűjtő Módszer?

  • A lehetetlen helyre pakolt kezekről és lábakról. A módszer zsenialitása abban is megmutatkozik, hogy egyszerű. „Ami igaz, az egyszerű és könnyen érthető.” Etka Anyó |
  • Nem szól a tökéletes alakról. Az Etka Jóga Erőgyűjtő Módszert mindenki végezheti. Ha hosszan gyakorolunk és az étkezésre is odafigyelünk, akkor a test át fog alakulni.
  • Nem szól az elvárásokról, a versengésekről. Mindenki saját adottságainak megfelelően végzi a gyakorlatokat, azonban az biztos: ha valaki rendszeresen gyakorol, saját magán veszi észre a fejlődést. A rugalmasság fokozódása, az ízületek mozgásterjedelmének a növekedése, a jobb közérzet mind a „mellékhatása”.
  • Nem szól a megfelelésről. Olyan, hogy tökéletes gyakorlat  nincs. Mindig van tovább. Etka Anyó azt mondta, a fejlődés kimeríthetetlen és beláthatatlan. Mindig lehet a gyakorlatokat csiszolni, tökéletesíteni.
  • Nem szól az összehasonlításról sem. Ha valaki a másikhoz hasonlítja magát, azt szoktam mondani: „Ne másokat csodálj, mert Te vagy a legnagyobb titok és csoda önmagadnak.” Etka Anyó | Mindig magunkhoz képest figyeljük a változást.
  • A szuper jóganadrágokról és pólókról. Egyet tudok javasolni mindenkinek. Olyan ruhát viseljen, amiben jól érzi magát, de anyaga lehetőleg pamut legyen, mely lélegzik és kényelmes is. Én személy szerint nem javasolom a mostanában oly divatos cicanadrágokat vagy leggingseket – mert gyakran átlátszóak, főleg az olcsóbb darabok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 − 8 =

design elem design elem

Hasonló bejegyzések

Összes bejegyzés