Gerinc tudatos Etka jóga alapok FOLYTATÁSA TÁVOKTATÁSBAN II. rész

Gerinc tudatos Etka jóga alapok FOLYTATÁSA TÁVOKTATÁSBAN II. rész

Gyakoroltál? VAN MÁR VALAMI TAPASZTALAT? OSZD MEG VELÜNK ! EZZEL IS SEGÍTED A FEJLŐDÉST.

Ugye most is azzal kezded a számítógépes munkádat, hogy összehúzod farizmod, hasizmod, közelíted a lapockákat és elernyeszted izmaid?

Most figyelj a két lábadra! Húzd össze őket egyszerre! Összehúzás és elernyesztés váltakozik. Következnek a kezek és a karok. Összehúzás elernyedés váltakoztatásával érzed karjaidat. Majd egyszerre dolgoztatod meg a kezeket és a lábakat is.

HÚZD ÖSSZE, ÉS ERNYESZD EL A TÖRZS ÉS A VÉGTAGOK IZMAIT EGYSZERRE! A LAPOCKÁIDAT IS KÖZELÍTSD! A mellkasod domború (kiemelkedik), a fejed búbja fölfelé törekszik (mintha valami húzná fölfelé), az állad párhuzamos a talajjal (mintha egy kicsit tokásítanál).

IZOM ÖSSZEHÚZÁSSAL SEGÍTED HOGY MINÉL TÖBB ELHASZNÁLT LEVEGŐ (SZÉN DIOXIDBAN DÚS) TÁVOZZON. IZMAID ELERNYESZTÉSÉVEL PEDIG BEÁRAMOLJON A FRISS, OXIGÉN DÚS LEVEGŐ.

Képzeld el, hogy a tested egy szivacs! Ha összenyomod a szivacsot, csökken a térfogata. Kiáramlik belőle a levegő. Amikor elengeded növekszik, feltöltődik levegővel. Ilyen a testünk is. Mint a szivacsból, úgy préseljük ki izmaink segítségével a testünkből az elhasznált levegőt. Aztán amikor elernyedünk, a testünk – mint a szivacs – szívja magába a friss levegőt. Figyeld és érezd a testedet, az orrodat, a bőrödet, az ott kiáramló meleg, elhasznált levegőt, és a beáramló hűvös friss levegőt! Orrunkon és bőrünkön ár is kiáramlik és beáramlik a levegő.

FIGYELD! ÉRZED? SOKAT GYAKOROLD!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × 1 =

design elem design elem

Hasonló bejegyzések

Összes bejegyzés