sopronifrissules.hu

NMPT – Természetes mozgás minta tréning


Hiánypótló mozgásprogram a gerincsérv és mozgásszervi betegségek megelőzésére.

 

Ki alkotta meg az NMPT mozgásanyagát?

Bene Máté fizioterapeuta, porckorongsérv specialista. A gerincsérvesek jellegzetes útját szenvedte végig, majd meggyógyította saját nyaki sérvét. Professzionális módszerét gyógytornászoknak, edzőknek tanítja azzal a céllal, hogy a mozgásszervi elváltozásokat mozgástréninggel előzzünk meg.

Egy lényeglátó nyújtó és statikus erősítő sorozatot is tartalmaz az NMPT rendszere, hogy az “egyesítő” gyakorlatok a lehető leghamarabb hatékonyan gyakorolhatóvá válhassanak.

Az NMPT gyakorlásával hosszú távon űzhetjük kedvenc sportunkat, megszűnnek vagy csökkennek fennálló fájdalmaink, elkerülhetjük a sérüléseket. Egészségesebb, minőségi, aktív életet élhetünk.

Ez nem pusztán gerinctorna vagy szokványos edzés, ez a jelenünk és  a jövőnk, legmodernebb  tudományos kutatásokon alapuló új, megelőző mozgásprogramja!

Az NMPT kulcs a gerinc és mozgásszervi panaszok megelőzéséhez! A szebb testtartás csak “mellékhatás”.

Mire jó nekünk az NMPT?

  • megelőzni a gerincbetegségeket

  • javítani az idegrendszer rossz mozgásmintáit, ezzel elkerülni, hogy a gyógyult gerincbeteg embernek más ízületeiben, vagy más gerincszakaszain problémái adódjanak

  • megelőzni olyan tüneteket és problémákat, mint a befagyott váll, tenisz és golfkönyök, gerinc és állkapocs ízületi eredetű fülzúgás, szédülés

  • javítani a testtartást, és megelőzni a mozgásrendszer öregedésének tulajdonított fájdalmakat.

  • csípőízületi és térdízületi kopás ellen – mert a miofasciális erővonalak egyensúlyba hozásával az ízületek terhelése tökéletesíthető

Miért van rá szükség?

Mit  jelent az NMPT ?

Az NMPT – Natural Movement Pattern Training – Természetes Mozgásminta Tréning.

Mit értünk ez alatt?

Testünk harmonikus kiegyensúlyozott izomműködését értjük.

Olyan állapot, mikor könnyedén, fájdalommentesen éljük mindennapjainkat, nem koptatjuk magunkat sehol, gerincünket tartó izom és szalagrendszer működése illetve teherviselése tökéletes.

Mi a feltétele?

Gerincünk jellemző görbületének a megléte, a kétszer S alakú görbület a nyaki illetve az ágyéki szakaszon.

A sok ülés hatására gerincünk természetes görbületei megváltoznak, fokozottak lesznek, vagy éppen kiegyenesednek. Ezáltal feszültség alá kerülnek bizonyos izmaink, más izmok pedig megnyúlnak, elgyengülnek.

A felborult izomegyensúly hatására természetes mozgásmintáink megváltoznak, melynek következménye lehet kis kényelmetlen érzéstől kezdve egészen az enyhébb vagy súlyosabb izom és/ vagy ízületi fájdalmakig (váll, nyak, hát, derék stb.)

Rossz mozgásmintát használunk  a mindennapi tevékenységeink során, és legtöbb esetben ez az oka  a különböző mozgásszervi eredetű betegségeknek.
Azaz érdekes, hogy
sokáig meg sem érezzük, és saját magunk számára nem tűnik fel, hogy hibásan mozgunk. Gyakran csak akkor kapunk észbe, amikor már tartós fájdalmunk van, vagy lesérülünk.

Mit tesz velünk az NMPT mozgásanyaga?

Leépítjük a kórós mozgásmintákat, és szinte újra programozzuk a testünket. A helyes minta pontos és rendszeres gyakorlása lehetetlenné teszi a hibás működést, hiszen pont azokat  a túlterheléseket oldja, melyek az ülőmunka és számítógép használat következtében kialakuló panaszokat okozzák.

Olyan ideg izom kapcsolatok újra tanulásáról van szó, melyek belénk vannak kódolva, de hosszú évek alatt elfelejtettük hogyan működtessük őket. Maguktól nem, csak célirányos, pontosan végrehajtott gyakorlatokkal térnek vissza.

Az egyéni és kis csoportos  NMPT-re jelentkezni időpont egyeztetéssel  lehet.

A tréning 60 perces.

Egyéni óra ára 5 500 Ft

2-3 fő: 3 000 Ft/fő

4 fő: 2 000 Ft/fő

Visszajelzések:

Nagyon hasznos volt, hálás vagyok, hogy megtartottad ezt és megtanítottad! Már az óra után sokkal kevésbé fájt a derekam és azóta is jobb! “

Érezhetően nőtt a mozgástartományom a vállamnál.

Torna után úgy éreztem, mintha a föld felett járnék, és az a “lazaság” amit akkor sikerült elérni, még ma is érezteti a hatását.Könnyebb hajolni,guggolni, és valahogy a tartásom is változott.Amikor van egy kis időm magamra figyelni ( pl. utazás során )  próbálom az ideális testtartást felvenni, és ez most már jólesik a gerincemnek, nem csak a feszülést érzem.Az órán nagyon jól éreztük magunkat.NMPT – Természetes mozgás minta tréninggel kapcsolatos gyakori kérdések
Natural Movement Pattern Training azaz Természetes Mozgásminta tréning